Nyirokmasszázs

Nyomásterápián alapuló masszázskezelés, mely a különböző testrészekre gyakorolt nyomással fejti ki hatását, oly módon, hogy a testrészekre helyezett gépekbe levegőt fúj és nyomást gyakorol rájuk. A gép programjai mikroprocesszor által vezéreltek, és így lehetővé teszi, hogy a különféle testrészekre, különböző mértékű nyomást gyakoroljunk.

A hullámmasszázs stimulálja a nyirok- és a vérkeringést azáltal, hogy a pangó vizet és méreganyagokat a kötőszövetből a nyirokkeringésbe illetve a vérkeringésbe juttatja. Hatására a zsírszövetek égetéséből származó salakanyag könnyen eltávozik. A kezelés maga fájdalommentes és nagyon kellemes.

Már az első - kb. 20 perces - kezelést követően kellemes meglepetéssel tapasztaljuk, hogy lábaink könnyebbek, felszabadultságot érzünk, úgy tűnik mintha cipőnk egy számmal nagyobb lenne.

A kezelések hatására csökken a comb, a fenék, a derék körtérfogata, a bőr szebb lesz, a narancsbőr kezd eltűnni, a nyirokkeringés pedig ideális állapotú lesz.

A táplálékokkal elfogyasztott tartósítószerek, vegyszerek és egyéb méreganyagok felhalmozódnak szervezetünkben. Jó néhány civilizációs betegség, többek között az allergia, a narancsbőr vagy a daganatos megbetegedések nagymértékű elterjedése ennek a számlájára írható. Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni immunrendszerünk védelmére, szervezetünk megfelelő nyirokkeringésére.

Az erős immunrendszer fontos alappillére a jó nyirokkeringés és a nyirokcsomók helyes működése. A nyirok fehérvérsejtekben gazdag, enyhén lúgos, szalmasárgásan áttetsző folyadék, amely a testünket behálózó nyirokerekben kering, áthaladva a nyirokcsomókon. Ezt láthatjuk például, amikor vízhólyag keletkezik a bőrünkön. A nyirok vizet, fehérjéket és sok más anyagot juttat a szövetek felől a véráramba, amit előzetesen a nyirokcsomók szűrnek meg. A salakanyagok a vér útján végül a májba és a vesékbe jutnak, ahol átalakulnak és kiválasztódnak. A nyirokcsomók nemcsak tisztító funkciót látnak el, hanem olyan sejteket is termelnek, amelyek szabályozzák az immunrendszer működését. A méreganyagok elszállítása mellett így biztosítja a nyirokrendszer a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmét. Amikor testünk valamely területén gyulladások, sérülések vagy egyéb okok miatt a nyirokáramlás nem megfelelő, azaz gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, a salakanyagok nem tudnak eltávozni, az érintett rész megduzzad és a bőr fényesen kifeszül.

 

Lágy masszázs erős méregtelenítés

 

A nyirokmasszázs vagy lymphodrenázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése. A módszert a század elején egy dán biológus, dr. Emil Vodder fejlesztette ki, miután betegei kezelése során észrevette, hogy a nyirokcsomók és nyirokvezetékek masszázsa következtében a test bizonyos területein kialakult fájdalmas duzzanatok lappadnak. A nyirokkeringés irányába történő lassú, lágy, körkörös, nyomó-simító és vibráló mozdulatok hatására aktiválódik az immunrendszer, javul az izmok, az ízületek és a belső szervek vérellátása és méregtelenítése, valamint a sejtek anyagcseréje, tápanyag- és oxigénellátása. Fokozódik a nyirokelfolyás, megszűnik a szövetekben a fehérjepangás, gyorsul a felhalmozódott salakanyagok, illetve szöveti ödémák kiürülése, így a sejtek és szövetek gyorsabban regenerálódnak, csökken a gyulladáskészség, illetve a már meglevő gyulladások és sebek könnyebben gyógyulnak.

A nyirokmasszázs gyengéd, ritmikus mozdulatai csillapítják az esetleges fájdalmakat, kellemesen ellazítják a testet és nyugtatják a vegetatív idegrendszert. Ezért az egyórás kezelés után a páciens gyakran elalszik. A nyirokdrenázs nagyon enyhe és finom, fájdalmat, látható vérbőséget vagy bőrelváltozást nem okozhat, viszont hatására a bőr tisztábbá, feszesebbé válik.

 

 

Amikor kincset ér

 

Amellett, hogy a nyirokmasszázs a narancsbőr kezelésének leghatékonyabb módja, nagyon sok betegség gyógyítására és különböző panaszok enyhítésére is alkalmas. Kiváló általános immungyengeség, visszatérő fertőzések, gyulladások, gyakori légúti megbetegedések, asztma, allergia, ödémák, az arcon és a szem körül keletkezett duzzanatok, nyirokkeringési zavarok, idegesség, alvászavar, migrén, fej- és fogfájás, valamint ízületi gyulladások és reuma esetén. Baleseti sérülések, csonttörések és műtétek után gyorsítja a regenerációt, különösen ajánlott emlőműtétet követően a karödéma megelőzése céljából. Sokat segít akut visszérgyulladások és trombózisok után, alkalmazható továbbá ekcémák, fekélyek, nem gyógyuló sebek kezelésére, gyomor- és bélrendszeri problémák, hajhullás és menstruációs görcsök esetén. Nyirokmasszázzsal kezelhetők azok a daganatos betegek is, akiknél a tumor megnövekedése miatt elzáródtak a nyirokelvezető csatornák. Méregtelenítő kúrák során érdemes a nyirokmasszázst kiegészítőként alkalmazni. Azonban krónikus betegségek esetén egy-két alkalom nem segít, érdemes kúraszerűen alkalmazni a nyirokdrenázst.

 

Amikor tilos!

Nyirokdrenázs-kezelés nem végezhető akut gyulladások, pajzsmirigy-működési zavar, trombózis, rosszindulatú daganat, szívelégtelenség okozta ödéma, szívinfarktus, súlyos asztma, valamint terhesség és szoptatás esetén.

 

Magad is javíthatod nyirokkeringésed...

Hogyan fokozhatod a nyirokkeringésed?

Érdemes odafigyelnünk arra, hogy folyamatosan karbantartsuk nyirokkeringésünket, így megelőzhetjük a salakanyagok lerakódása következtében kialakuló panaszokat, betegségeket. A nyirokmasszázs mellett mi magunk is sokat tehetünk ezért. A rendszeres testmozgás és a friss levegő javítja a sejtek oxigénellátását. Egyenes testtartással, rendszeres szaunázással, fürdőkkel, illóolajokkal, talpmasszázzsal, illetve száraz testledörzsöléssel is fokozható a nyirokkeringés. A bőséges folyadékfogyasztás segít elkerülni a testnedvek besűrűsödését és a keringés romlását. Emellett természetesen nagyon fontos a helyes táplálkozás, mellyel lecsökkenthető a szervezetbe jutó méreganyagok mennyisége.