Ultrahangos kavitáció

 

    Az ultrahangos, kavitációs zsírbontás hatása

Az ultrahangos zsírbontás hatása alapjaiban különbözik az összes fogyasztó és alakformáló módszer hatásától. Míg más technikák többnyire csak ideig-óráig képesek csökkenteni a zsírpárnák méretét, addig az ultrahangos zsírbontás a legproblémásabb testrészeken, a hason, a combokon, a fenéken és a felkaron is tartós és célzott alakformálásra nyújt lehetőséget.

Összegyűjtöttük és röviden ismertetjük az ultrahangos zsírbontás (kavitáció) legfontosabb hatásait!

1.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás hatása tartós, ugyanis végleg lebontja a zsírsejteket!

A zsírsejtek száma életünk során adott, tehát ahány zsírsejttel születünk, annyival halunk meg. Fogyás vagy hízás esetén is csupán a zsírsejtek mérete változik: maga a sejt nem tűnik el. Ha tehát hagyományos módszerekkel (pl. diéta, sport) fogyunk, csak a zsírsejtek térfogatát csökkentjük, ami lehetőséget teremt a későbbi visszahízásra és a jojó-effektus kialakulására.

Tartós megoldást jelenthet azonban a zsírsejtek végleges eltávolítása, hiszen méretük így később nem tud növekedni, és – mivel az elpusztított zsírsejtek helyett felnőttkorban már nem keletkeznek újak – a még meglévő zsírsejtek osztódásától sem kell tartanunk.

A zsírsejtek végleges eltávolítására jelenlegi ismereteink szerint mindössze két módszer képes: a műtéti zsírleszívás és az ultrahangos, kavitációs zsírbontás

 

2.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás célzott, így közvetlenül a legproblémásabb területeket kezelhetjük!

Az ultrahangos zsírbontás közvetlenül a kezelt területen található zsírsejtekre hat. A zsírbontás helyét magunk választjuk ki, így pontosan azt a testrészünket formálhatjuk, ahol a legzavaróbbak a zsírpárnák (pl. has, belső combok, fenék). Mindezek mellett attól sem kell tartanunk, hogy nem kívánt helyről (pl. melleinkről) fogynánk, ami diéta esetén sajnos megtörténhet.

 

3.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás gyors, akár már az 1. kezelés után látványos az eredmény!

Az ultrahangos zsírbontás a zsírsejtek számát azonnal csökkenti a kezelt területen. Az elfolyósodott zsír a zsírbontást követő napokban a természetes salaktalanító folyamatok során ürül ki a szervezetből. A zsírsejtek eltűnését már az első kezelés után is simább bőr, és egy teljes zsírbontó kúra pedig ruhaméret-csökkenést is eredményezhet a kezelt testrészen. A fogyás üteme természetesen egyéni adottságoktól (pl. zsírszövet típusa, BMI) is függ.

 

4.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás fájdalommentes!

Ultrahangos zsírbontáshoz nincs szükség szúrásra vagy vágásra: az alakformálás kizárólag speciális ultrahangrezgések segítségével történik. A kavitáció során érezhető hőhatást ezek a rezgések váltják ki azáltal, hogy mozgásba hozzák a zsírsejteket. A sejtek intenzív rezgése következtében termelődő hő beindítja a zsírbontás folyamatát és – a nyirokkeringést fokozva – a lebontott zsír elszállítását is segíti. A kezelést sosem érezzük túl melegnek, ugyanis a Formreform  ultrahangos zsírbontó készülék kezelőfejét saját hőérzetünk alapján mozgatjuk.  

5.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás éhezés és diéta nélkül is eredményes!

Mivel az ultrahangos zsírbontás nem a zsírsejtek méretét csökkenti, hanem eltávolítja azokat, a kezelt területen fogyókúra nélkül is látványos eredményt érhetünk el. Mindezek ellenére ultrahangos zsírbontás mellett is ajánlott kerülni a túlzott zsír és szénhidrátfogyasztást, hiszen ennek hatása a még nem kezelt területeken meglátszódhat.

6.) Az ultrahangos (kavitációs) zsírbontás a narancsbőrre is hat!

 

A narancsbőrt a bőr alatti zsírsejtekben felhalmozódott méreganyagok okozzák. Mivel ultrahangos, kavitációs zsírbontás során ezeket a zsírsejteket eltávolítjuk, a kezelés hatására a narancsbőr is eltűnik.

Non-invazív (műtétmentes) alakformáló megoldás, amely biztonsággal és eredménnyel semmisíti meg a zsírsejteket férfiak és nők esetében egyaránt.

Az ultrahangos zsírbontás során a Reform nevű készülékkel olyan zsírpárnák eltüntetésére is lehetőség van, amelyektől eddig sem tornával, sem fogyókúrával nem tudott megszabadulni.

A kavitáció egy fizikai jelenség, amely akkor következik be, ha egy anyag folyadék fázisból hirtelen gáz fázisba megy át a nyomás esése következtében.

A kavitáció természeténél fogva szelektív hatású, a bőr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környező szöveteket sértetlenül hagyja.

A nyirokkeringést serkentő vákuum segít elvezetni a zsírbontás után a keletkezett anyagokat.

Ellenjavallatok:

  • ha a vendég irreális elvárásokkal áll elő
  • terhesség esetén
  • a szoptatás időszaka alatt
  • magas vérnyomás esetén

A kavitációs zsírbontás előnyei:

  • a kezelés teljesen fájdalommentes és nem marad nehezen gyógyuló bőrseb, ellentétben a sebészeti beavatkozással
  • egyszerű egészségtudatos táplálkozás mellett csak a kívánt területről történik a zsírszövet csökkentése
  • a kezelés után a vendég folytathatja a napi megszokott tevékenységét